Marum Executive Search
E-post:marum@executive-search.no


Glem Janteloven

 Fra Apeland Informasjon
– Tenk på deg selv som produktet og CV-en som annonsen. Slik blir det lettere å få frem budskapet, anbefaler headhunter Per-André Marum i Wise Advice Executive Search.

Hodejegeren med bakgrunn fra McKinsey & Co, Burson-Marsteller og Geelmuyden.Kiese, har de siste seks årene jaktet på egnede folk til
næringslivet.
– Førsteinntrykket er selvsagt viktig. Jeg bruker fem sekunder på å se om du er den rette. Skrivefeil er helt unødvendig. Legger du ved et bilde, må det gi inntrykk av entusiasme og glød, ellers kan det virke mot sin hensikt, sier Marum.

Utdanning viktig
Det er nødvendig å ha arbeidsgiverens behov klart for seg. Se i stillingsannonsen etter ledetråder, da kan du enklere spisse budskapet. Tenk hovedsalgsargumenter og ikke vær beskjeden.
– Vis tydelig hva slags utdanning du har og hvilken grad. I stedet for å fokusere på karakterer bør du heller fremheve om du var blant de beste i ditt kull. Det sier mer om prestasjonen enn karakterene i seg selv. Unngå temaet hvis du ikke gjorde det så bra, og finn heller andre fortrinn som kan beskrive dine kvalifikasjoner, råder han. Skriv gjerne litt om spesialiseringen din for å underbygge at du passer til jobben.

Husk relevant erfaring
Har du vært engasjert i verv og foreninger i studietiden, som kan vise at du tar ansvar og at folk har tillit til deg, gir det et positivt inntrykk. Er du god i idrett, gir det en pekepinn på selvdisiplin. Kommer du fra en handelsfamilie, har du grunnkunnskaper om salg og markedsføring i praksis. Slikt bør du ta med i en CV.
– Prøv også å linke tidligere arbeidserfaring til den jobben du søker på, selv om den i utgangspunktet ikke tilhører samme kategori. En bakgrunn som butikkansatt viser at du har arbeidet med service og kundebehandling. Sil ut irrelevant informasjon, og skreddersy CV-en i forhold til stillingen, råder headhunteren videre. På Internett finner du også flere nettsteder med CV-tips.
– En CV må strutte av selvtillit og vise at du har evne til å levere det arbeidsgiver søker etter. I tillegg bør den være oversiktlig og lesbar. Vis at du virkelig ønsker denne jobben, ellers blir du kun en i avslagsbunken, avslutter Marum