marum@executive-search.no
HOME >> Marum Executive Search >> Marum in the news >> Nyhetsarkiv >> Fra dn.no: Disse kan bli ny orkla Sjef
 

Disse kan bli ny Orkla-sjef (les hva rekrutteringsfirmaer sier) 


Av Henrik D. Meyer | Ole-Morten Fadnes

Jakten på konsernsjef Finn Jebsens etterfølger i Orkla er allerede igang. dn.no har snakket med fire erfarne hodejegere om hvem de tror kan bli ny konsernsjef i Orkla. En av dem mener storaksjonær Stein Erik Hagen kan ta jobben i en periode. Her er kandidatene.

- Styret har iverksatt en prosess for å finne Finn Jebsens etterfølger. Så vel interne som eksterne kandidater vil bli vurdert, heter det i gårsdagens børsmelding fra Orkla.

dn.no har snakket med fire hodejegere fra flere rekrutteringsfirmaer i Oslo om hvem de tror kan fylle rollen som konsernsjef i Orkla.

Hagen tar plassen?

Stein Erik Hagen.
Direktør Aage Østerstrøm i hodejegerfirmaet/ rekrutteringsfirma Jaeger International tror at Stein Erik Hagen kanskje ønsker å gjøre et grep i Orkla, og tar sjefjobben selv i en periode.

- Det kan komme store endringer i Orkla fremover. Det vil derfor ikke være utenkelig at Hagen selv vil kunne tenke seg å være konsernets toppsjef i en fase hvor konsernet omstruktureres, mener Østerstrøm.

Han tror derimot ikke at konsernet vil satse på en intern kandidat.Åge Korsvold.
Tror på Korsvold eller Ruud
- De to sterkeste navnene utenom Peter Ruzicka, som er en god kandidat selv om han avviser det, er Kistefos-sjef Åge Korsvold og Nordea-sjef Tom Ruud. Korsvold er en god mann og han er tøff nok. Både finansielt og industrielt er han i stand til å ta jobben, mener Østerstrøm.


Tom Ruud.
Blant Ruuds sterkeste sider trekker hodejegeren frem hans finansielle tyngde og erfaringen med å lede store selskaper.

Fra Pepsi via Tomra til Orkla?
Partner og hodejeger Per-André Marum i Orion Search International nevner Morthen Johannessen, viseadministrerende direktør i Tomra, som en sterk kandidat.

Morthen Johannessen.
- Morthen Johannessen er en god kandidat. Han har bakgrunn som sjef for Pepsico i Vest-Europa og har ledet salgs- og markedsføringsdivisjonen i Mars Inc. Han er cv-messig spennende og interessant, med en morsom bakgrunn, mener Marum.

To sterke kvinnerBarbara Thoralfsson.
Blant andre ledere på den norske scenen som kan være aktuelle, trekker både Per-André Marum og administrerende direktør Trygve Walstad i Delphi Consulting frem NetCom-sjef Barbara Thoralfsson.

- Barbra Thoralfsson kunne ha vært spennende, men så vil det alltid være spørsmål om hun har tilstrekkelig industriell erfaring. Den kanskje sterkeste lederen med internasjonal erfaring er nok Åse Aulie Michelet, vil jeg tro, sier Walstad til dn.no

Thoralfsson, som før hun tok over lederjobben i NetCom var konsernsjef i Midelfart-konsernet i seks år, er amerikansk statsborger, vokst opp i Miami, Florida. Thoralfsson er kjent for å være en sterk merkevarebygger og hadde blant annet ansvaret da hårsjampoen Wash & Go ble lansert i det norske markedet.Åse Aulie Michelet.
Åse Aulie Michelet har vært med på å utvikle kontrastmidlene som nå er blitt uunnværlige i moderne medisin. Som direktør for Amersham Healths globale produksjon og sjef for selskapets virksomhet i Norge har hun bygget opp en organisajon som er svært sterk og lønnsom. Aulie Michelet er dessuten styremedlem i Orkla.

Leiro over gjerdet?
Innenfor dagligvarebransjen har hodejegerne vansker med å se klare kandidater, med ett unntak.Sverre Leiro.
Walstad trekker frem NorgesGruppens konsernsjef Sverre Leiro, som har vært innom konsernledelsen og kan bransjen, men tror alderen taler imot han.

- Han ville ha mestret den oppgaven.

Nå er ikke Leiro og Orklas sterke mann, Stein Erik Hagen, ver

 
Print  
 
 1 of 3

Søk i ALLE STILLINGER i Norge!
Marum in the news
NA24: Facebook kan gi deg ny jobb
I flere yrker må man nå være på Facebook eller andre nettverk dersom man skal være aktuell for ny jobb, sier Marum
see more 
"Yrke Hodejeger" Dagbladet.no
Researchdelen er noe av det morsomste av alt. Det er en utrolig kreativ og spennende prosess hvor du får lov til å være litt ordentlig detektiv
see more 
Råtass på hodejakt
Økonomisk Rapport
Per-André Marum fikk en «flying start» i sin karriere som hodejeger. I år 2000 leverte han 40 hoder med samlet skuddpremie på ni MNOK.
see more 
 
 
     

© Copyright 2006 Marum Executive Search - Headhunter & Rekrutteringsselskap i Oslo - It & Telecom. Developed by A2N Digitalbyrå.
Search Home Page See All Positions