marum@executive-search.no
HOME >> Marum Executive Search >> Marum in the news >> NA24: Facebook kan gi deg ny jobb
 

Facebook kan gi deg ny jobb

I flere yrker må man nå være på Facebook eller andre nettverk dersom man skal være aktuell for ny jobb.

- Vær aktiv på Facebook, råder hodejeger Per-André Marum i Marum Executive Search.

Av Nina Kraft

- Dersom du er i et kreativt yrke, som i IT- og telecombransjen eller du er journalist eller selger, og du ikke er på Facebook, så vil jeg nøle med å ansette deg. Da har du kanskje ikke den holdningen til moderne hjelpemidler som du bør ha i en slik jobb. Det gir noe av det samme signalet som folk som ikke liker å ha eller bruke mobiltelefon. Det sier hodejeger Per-André Marum i Marum Executive Search.

Marum mener stadig flere tenker slik. Han viser til en amerikansk kunde som er helt bestemt på at jobbkandidater som ikke bruker de mest aktuelle nettverkskanalene, er uaktuelle til salgsjobber i hans selskap. I Norge er en million mennesker på Facebook, og er du ikke en av dem, har du indirekte fortalt potensiell ny arbeidsgiver at du ikke helt følger med i tiden, mener Marum.

I likhet med mange hodejegere, henter Marum delvis aktuelle navn ved å gå gjennom nettverk. Informasjon på nettet kan også brukes til kvalitetssjekking av kandidater – i tillegg til andre kilder.

Sett inn riktig info

Det er også en fordel å være med i LinkedIn, for dette nettverket er bygd opp rundt jobbsøk og rekruttering. Her er det langt færre medlemmer, men de er ofte i sjefsjobber eller de er eksperter på sine områder. Men for å få fullt utbytte av LinkedIn er det essensielt å sette inn nok informasjon om seg selv og å bruke ord som vil være aktuelle som søkeord for en rekrutterer.

Til tross for at Marum sterkt oppfordrer folk som ikke ønsker å gro fast i nåværende jobb og ta nettverkene aktivt i bruk, finner han ikke mer enn mellom fem og ti prosent aktuelle kandidater ved å søke i elektroniske nettverk. Men han synes ikke det er så lite – og han mener andelen vil vokse.

- Forskjellen mellom å være aktiv på nettverk og å ikke være med, kan være flere spennende jobbtilbud i året, sier han.

Marum minner om at en rekrutterer ikke trenger femti navn for å fylle én stilling. Han trenger en liten håndfull mennesker som har den riktige kompetansen. Dersom han finner disse i for eksempel LinkedIn, vil han ikke ha behov for å finne flere kandidater. Etter det starter en screeningsprosess for å få tak i den perfekte personen – hun eller han som passer inn i miljøet, har det riktige nettverket, har de rette egenskapene osv. Også her kan man finne mye via nettverkene på nettet.

Ikke meld deg på alt

Det er imidlertid ikke så viktig å være med i alle mindre nettverk som måtte dukke opp dersom disse er mer sosiale enn arbeidsrettet.

- Hvis det finnes et nettbasert nettverk for folk i din bransje, bør du finne det og bli medlem. Men generelt er det ikke så viktig å være med i all slags nettverk med få medlemmer, sier han.

 
Print  
 
5 of 16

Søk i ALLE STILLINGER i Norge!
Marum in the news
NA24: Facebook kan gi deg ny jobb
I flere yrker må man nå være på Facebook eller andre nettverk dersom man skal være aktuell for ny jobb, sier Marum
see more 
"Yrke Hodejeger" Dagbladet.no
Researchdelen er noe av det morsomste av alt. Det er en utrolig kreativ og spennende prosess hvor du får lov til å være litt ordentlig detektiv
see more 
Råtass på hodejakt
Økonomisk Rapport
Per-André Marum fikk en «flying start» i sin karriere som hodejeger. I år 2000 leverte han 40 hoder med samlet skuddpremie på ni MNOK.
see more 
 
 
     

© Copyright 2006 Marum Executive Search - Headhunter & Rekrutteringsselskap i Oslo - It & Telecom. Developed by A2N Digitalbyrå.
Search Home Page See All Positions